Tisza-tavi látnivalók

Tisza-tavi látnivalók

Tisza-tavi látnivalók

2020. július 04. - Balázs Sándor Tavi túra

Tisza-tavi látnivalók

Melyik a legszebb látnivaló a tavon, egy naplemente vagy a Tisza virágzása, esetleg egy gyönyörű virágmező?

Ezernyi érdekesség van, amit nem érdemes kihagyni és hatalmas élménnyel gazdagodhatsz, ha velünk tartasz.

Lássunk egy pár különlegességet a tavi túra kishajós barangolásaiból!

Valószínű a tó kialakításakor nem volt idő kivágni sok fát és milyen érdekes, lett erdőnk, ami a vízben él, mint a Mangrove erdők az Amazonaszon.

Félig kivágott erdő a vízben, fák, amelyeket derékba vágtak, mivel nagyobb vízállásra tervezték a tavat, ezért úgy néz ki, mint a Gyilkos- tó Erdélyben.

Növénytakaró a vízen, kevés olyan hely van a világon, ahol a vízfelületet több négyzetkilométer növényzet borítja. Képzeld el, hogy ösvények ezrei tarkítják a tavat és ezeken kirándulunk. Mesélünk az Evergladeszről, hogy miben hasonlít rá a Tisza-tó.

Az Okavangóról, ami nem a tengerbe, hanem a Kalahari sivatagba ömlik, hogy mi lehet a közös ezekben és a Tisza-tóban.

Fészektelep a növénytakarón, mint említettem a növénytakaró is ritka a világon, így a rajta lévő fészektelep még ritkább. Nemzetközileg védett területeket tekintünk meg kishajós túráinkon.

Vízi madarak látványos fészkelése, amit élőben is megcsodálhaszt. Ezek a madarak ugyanis hetekig minden nap építik fészkeiket, mert a vízben napok alatt elrohadna.

A növénytakarón lépkedő gázló madarak, amikről lebilincselő történeteket mesélnek a túravezetők, miért gémberedik el az ember és a gém miért nem.

Kontinensünk legnagyobb rágcsálójának élőhelye, építési módszere, amit az emberek is elsajátítottak régen. Megfigyeljük ennek az emlősnek a várépítési szokását, amit régen a vert falaknál alkalmaztak, hogy az árvíz el ne vigye a házat.

Túráink érdekességeinek csak egy töredékét soroltam fel. Káprázatos élmények várnak, akár nappali, akár naplemente túrára jelentkezel.

Tarts velünk, légy Te is részese ennek a sok felejthetetlen élménynek!

A bejegyzés trackback címe:

https://tavi.blog.hu/api/trackback/id/tr3715981720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása